✰ Налаштування вашого вівтаря Імболка. ✰
Це Імболк, і це Саббат, коли багато язичників воліють шанувати кельтську богиню Брігід у багатьох її аспектах. Проте, крім наявності величезної статуї Брігід на вашому вівтарі, є кілька способів, які ви можете пристосувати для цього періоду. Залежно від того, скільки у вас є місця, ви можете спробувати деякі або навіть всі ці ідеї — вочевидь, хтось, хто використовує книжкову полицю в якості вівтаря, буде мати менше зручностей, ніж той, хто використовує стіл, але використовуйте то, що вам найбільше подобається.
✰ Кольори.✰
Традиційно червоний і білий кольори асоціюються з Брігід. Білий — це колір снігового покриву, а червоний символізує сонце, що сходить.У деяких традиціях червоний пов'язаний з кров'ю, що символізує життя. Брігід також асоціюється з зеленим кольором, як у зв'язку із зеленою мантії, яку вона носить, так і у зв'язку з життям, що росте під землею. Прикрасьте свій вівтар білою тканиною і задрапіруйте її червоними смужками, розташувавши їх впоперек. Додайте зелені свічки у свічники.
Кералайн - кельтська язичниця з Вірджинії. Вона говорить:
✰ «Я стьобальниця і вишивальниця, тому у мене є стьобана вівтарна тканина, яку я зробила в кольорах, які представляють Брігід - це зелений, червоний, білий і золотий. У мене також є вишивка хрестиком, яку я зробила, це зразок гельської вірші, шанує Брігід як богиню домашнього вогнища і вдома».✰
✰ Початок нового життя.✰
Вівтарний декор повинен відображати тему Саббата. Оскільки Імболк є передвісником весни, будь-які рослини, які символізують нове зростання, є слушними. Посадіть цибулини — не хвилюйтеся, якщо вони ще цвітуть — і весняні квіти, такі як форзиція, крокуси, нарциси та проліски. Якщо у вас не виходить посадити цибулини, подумайте про те, щоб зробити корону Брігід як центральний елемент — вона об'єднує квіти та свічки разом.
✰ Кельтський дизайн.✰
Брігід, у всякому разі, богиня кельтських народів, тому завжди доречно додати якийсь кельтський дизайн на свій вівтар. Подумайте про додавання хреста Брігід або будь-якого іншого предмета, що включає кельтський вузол. Якщо у вас є кельтський хрест, не хвилюйтеся про те, що він також є християнським символом — якщо ви відчуваєте його доречність на вашому вівтарі, додайте його.
✰ Інші символи Брігід. ✰
- Котли або чаші: вона часто асоціюється зі священними колодязями та джерелами через її зв'язки з цілющими водами.
✰ Маленьке ковадло або молот: Брігід богиня ковальської справи.
✰ Яскрава кукурудзяна лялька і фалічний жезл.
✰ Священні тварини, такі як корови, вівці або лебеді.
✰ Статуя богині: у вашій традиції ви можете знайти прекрасну скульптуру Брігід або інших весняних божеств.
✰ Книга віршів або вірш, які ви написали: Брігід — покровителька поетів.
✰ Феї: в деяких традиціях Брігід є сестрою фей.
✰ Цілющі трави: вона часто пов'язана з цілющими обрядами.
✰ Багато свічок або котел з невеликим вогнем в ньому; як богиня сімейного життя і домашнього вогнища, вона асоціюється з вогнем і жаровнями.
Обов'язково розмістіть свій вівтар в місці, де ви зможете про нього подбати та попрацювати з ним- навіть якщо це просто швидка подяка на період цього сезону Саббата.
Автор: Patti Wigington
Джерело: thoughtco.com
Переклад з англійської: BlackQueen.