Страва Свята Врожаю Мабон. Яблука, запечені з солоним карамельним соусом.
Мабон, осіннє рівнодення - це сезон, коли цвітуть яблучні сади. Як правило, яблучні сади - це відмінне місце для того, щоб провести там день разом зі своїми дітьми, а після повернення додому використовувати яблука, зібрані в саду для приготування смачних страв! Яблука призначені не тільки для приготування пирогів - вони корисні та для безлічі інших речей. Одні з щорічних фаворитів у нашому домі - печені яблука з солоним карамельним соусом. Вони дуже смачні та легкі в приготуванні, і ви можете подавати їх у вигляді закуски, гарніру або десерту - можливості нескінченні!
Цей рецепт частково заснований на традиційному німецькому різдвяному блюді, Bratapfel, який являє собою яблука, фаршировані горіхами, медом і сливами.
Це також моя абсолютно нескромна перевага до карамельних яблук, які я люблю, адже вони, як я думаю, є одним з кращих страв осіннього сезону.
Все, що вам потрібно, так це розігріти духовку до 190 градусів Цельсія і зібрати необхідні інгредієнти!
Для запечених яблук необхідно:
- 6 яблук вашого улюбленого сорту;
- 100 гр. коричневого цукру;
- 60 гр. нарізаних волоських горіхів або горіхів пекан;
- 50 гр. Золотистих родзинок;
- 60 мл. меду;
- 1 столова ложка кориці;
- 1 ч.л. мускатного горіха;
- 1 чайна ложка меленого імбиру;
- 3 ст. ложки розм'якшеного масла;
- вода.
Для приготування солоного соусу знадобляться:
- 180 гр. коричневого цукру;
- 4 столові ложки несолоного масла;
- 125 мл. густих вершків;
- 1 ст. л. екстракту ванілі;
- 1 чайна ложка кошерної солі (додати за смаком, в залежності від того, наскільки вам подобається смак солоної карамелі).
Мабон, осіннє рівнодення - це сезон, коли цвітуть яблучні сади. Як правило, яблучні сади - це відмінне місце для того, щоб провести там день разом зі своїми дітьми, а після повернення додому використовувати яблука, зібрані в саду для приготування смачних страв! Яблука призначені не тільки для приготування пирогів - вони корисні та для безлічі інших речей. Одні з щорічних фаворитів у нашому домі - печені яблука з солоним карамельним соусом. Вони дуже смачні та легкі в приготуванні, і ви можете подавати їх у вигляді закуски, гарніру або десерту - можливості нескінченні!
Цей рецепт частково заснований на традиційному німецькому різдвяному блюді, Bratapfel, який являє собою яблука, фаршировані горіхами, медом і сливами.
Це також моя абсолютно нескромна перевага до карамельних яблук, які я люблю, адже вони, як я думаю, є одним з кращих страв осіннього сезону.
Все, що вам потрібно, так це розігріти духовку до 190 градусів Цельсія і зібрати необхідні інгредієнти!
Для запечених яблук необхідно:
- 6 яблук вашого улюбленого сорту;
- 100 гр. коричневого цукру;
- 60 гр. нарізаних волоських горіхів або горіхів пекан;
- 50 гр. Золотистих родзинок;
- 60 мл. меду;
- 1 столова ложка кориці;
- 1 ч.л. мускатного горіха;
- 1 чайна ложка меленого імбиру;
- 3 ст. ложки розм'якшеного масла;
- вода.
Для приготування солоного соусу знадобляться:
- 180 гр. коричневого цукру;
- 4 столові ложки несолоного масла;
- 125 мл. густих вершків;
- 1 ст. л. екстракту ванілі;
- 1 чайна ложка кошерної солі (додати за смаком, в залежності від того, наскільки вам подобається смак солоної карамелі).