Страва Самайна. Печиво «Душа».
Печиво «Душа» традиційно випікалося в якості подарунка душам померлих. У багатьох європейських країнах ця ідея стала прийнятною альтернативою для християн. Печиво міняло назви та форми: в деяких регіонах це було просто пісочне печиво, а в інших воно поставало у вигляді фруктових пирогів. Робили їх також і з рисового борошна. В цілому ж, печиво «Душа» випікали з будь-яких зернових культур, доступних для різних спільнот.
Для святкування Самайна ви можете зробити своє власне печиво, вибравши один з чотирьох простих рецептів, наведених нижче:
Хрусткий пиріг «Душа».
Складові:
- Охолоджене тісто для пирога
- 2 стол. ложки топленої олії
- 1 чашка сухофруктів
- 2 стол. ложки меду
Розкачайте тісто і розріжте його на гуртки. Використовуйте кола розміром для формочок для маффінів. Змішайте масло, фрукти та мед. Помістіть фруктову суміш у форми для випікання; випікайте протягом 15 хвилин при температурі 375 градусів. Перед подачею на стіл дайте печиву охолонути протягом приблизно десяти хвилин.
Швидке пісочне печиво «Душа».
Складові:
- 110 г масла, розм'якшеного
- 4 ст. ложки цукру
- 1,5 чашки борошна
Змішайте олію і цукор. Додайте борошно, просіявши її через сито. Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси. Розділіть отримане тісто на дві частини. Розкачайте обидві частини, зробивши кола товщиною приблизно 1,2 см. Покладіть їх на не змазаний лист для випічки (камені для випічки ідеально підходять для цього) і розділіть кожне коло на вісім частин, зробивши пунктирні лінії зубцями вилки.
Випікайте протягом 25 хвилин або до світло-коричневого кольору при температурі 350 градусів.
Вершкове печиво «Душа».
Складові:
220 г вершкової олії, розм'якшеної
3,5 чашки борошна, просіяного
1 чашка цукру
1/2 ч. Ложки мускатного горіха і шафрану
1 чайна ложка кориці та духмяного перцю
2 яйця
2 ч.л. солодового оцту
Цукрова пудра
Виделкою розімніть олію в борошні. Додайте цукор, мускатний горіх, шафран, корицю і запашний перець.
Злегка збийте яйця і додайте їх в борошняну суміш. Додайте солодовий оцет. Змішуйте до отримання досить жорсткого тесту. Розкачайте тісто завтовшки приблизно до 0,5 см. За допомогою склянки виріжте кола. Помістіть їх на змащений олією лист для випічки та випікайте протягом 25 хвилин при 350 градусах. Посипте цукровою пудрою, поки печиво ще тепле.
Ірландське печиво «Душа».
Якщо ви шанувальник ірландської кулінарії, на сайті Food.com є цікава історія виникнення печива «Душа»:
«Ірландські селяни ходили від хати до хати напередодні Дня всіх Святих, просячи у господарів трохи їжі для свого святкового столу. Їм подавали печиво «Душа». Вважалося, що цей жест рятував господарів від лих і хуліганських витівок. Крім того, в обмін на печиво селяни молилися за тих, хто подає, що допомагало останнім потрапити на небеса після смерті ».
Складові:
4 чашки борошна
1 пакетик активних сухих дріжджів
1 чашка молока
2 столові ложки вершкової олії
1/2 ч.л. кориці та солі
3/4 чашки цукру
1/2 чашки лимонної цедри
1 1/4 чашки світлих родзинок
Змішайте дріжджі з 1 чайною ложкою цукру та 1 ч.л. молока; суміш почне пінитися. Змішайте борошно, спеції та сіль, додайте олію. Додайте решту цукру в суміш борошна і ретельно перемішайте. Додайте молоко і збите яйце в дріжджову суміш; з'єднайте з борошняною сумішшю. Замісить тісто.
Додайте родзинки та цедру, накрийте вологою ганчіркою і дайте тісту піднятися.
Розділіть тісто на дві частини, помістіть кожну половину в змащену круглу форму діаметром приблизно 18 см. Накрийте, залиште ще на 30 хвилин. Випікайте протягом 1 години при 400 градусах.
Автор:Patti Wigington
Джерело:thoughtco.com
Переклад від Lucie і Kathryn.
Печиво «Душа» традиційно випікалося в якості подарунка душам померлих. У багатьох європейських країнах ця ідея стала прийнятною альтернативою для християн. Печиво міняло назви та форми: в деяких регіонах це було просто пісочне печиво, а в інших воно поставало у вигляді фруктових пирогів. Робили їх також і з рисового борошна. В цілому ж, печиво «Душа» випікали з будь-яких зернових культур, доступних для різних спільнот.
Для святкування Самайна ви можете зробити своє власне печиво, вибравши один з чотирьох простих рецептів, наведених нижче:
Хрусткий пиріг «Душа».
Складові:
- Охолоджене тісто для пирога
- 2 стол. ложки топленої олії
- 1 чашка сухофруктів
- 2 стол. ложки меду
Розкачайте тісто і розріжте його на гуртки. Використовуйте кола розміром для формочок для маффінів. Змішайте масло, фрукти та мед. Помістіть фруктову суміш у форми для випікання; випікайте протягом 15 хвилин при температурі 375 градусів. Перед подачею на стіл дайте печиву охолонути протягом приблизно десяти хвилин.
Швидке пісочне печиво «Душа».
Складові:
- 110 г масла, розм'якшеного
- 4 ст. ложки цукру
- 1,5 чашки борошна
Змішайте олію і цукор. Додайте борошно, просіявши її через сито. Ретельно перемішайте до отримання однорідної маси. Розділіть отримане тісто на дві частини. Розкачайте обидві частини, зробивши кола товщиною приблизно 1,2 см. Покладіть їх на не змазаний лист для випічки (камені для випічки ідеально підходять для цього) і розділіть кожне коло на вісім частин, зробивши пунктирні лінії зубцями вилки.
Випікайте протягом 25 хвилин або до світло-коричневого кольору при температурі 350 градусів.
Вершкове печиво «Душа».
Складові:
220 г вершкової олії, розм'якшеної
3,5 чашки борошна, просіяного
1 чашка цукру
1/2 ч. Ложки мускатного горіха і шафрану
1 чайна ложка кориці та духмяного перцю
2 яйця
2 ч.л. солодового оцту
Цукрова пудра
Виделкою розімніть олію в борошні. Додайте цукор, мускатний горіх, шафран, корицю і запашний перець.
Злегка збийте яйця і додайте їх в борошняну суміш. Додайте солодовий оцет. Змішуйте до отримання досить жорсткого тесту. Розкачайте тісто завтовшки приблизно до 0,5 см. За допомогою склянки виріжте кола. Помістіть їх на змащений олією лист для випічки та випікайте протягом 25 хвилин при 350 градусах. Посипте цукровою пудрою, поки печиво ще тепле.
Ірландське печиво «Душа».
Якщо ви шанувальник ірландської кулінарії, на сайті Food.com є цікава історія виникнення печива «Душа»:
«Ірландські селяни ходили від хати до хати напередодні Дня всіх Святих, просячи у господарів трохи їжі для свого святкового столу. Їм подавали печиво «Душа». Вважалося, що цей жест рятував господарів від лих і хуліганських витівок. Крім того, в обмін на печиво селяни молилися за тих, хто подає, що допомагало останнім потрапити на небеса після смерті ».
Складові:
4 чашки борошна
1 пакетик активних сухих дріжджів
1 чашка молока
2 столові ложки вершкової олії
1/2 ч.л. кориці та солі
3/4 чашки цукру
1/2 чашки лимонної цедри
1 1/4 чашки світлих родзинок
Змішайте дріжджі з 1 чайною ложкою цукру та 1 ч.л. молока; суміш почне пінитися. Змішайте борошно, спеції та сіль, додайте олію. Додайте решту цукру в суміш борошна і ретельно перемішайте. Додайте молоко і збите яйце в дріжджову суміш; з'єднайте з борошняною сумішшю. Замісить тісто.
Додайте родзинки та цедру, накрийте вологою ганчіркою і дайте тісту піднятися.
Розділіть тісто на дві частини, помістіть кожну половину в змащену круглу форму діаметром приблизно 18 см. Накрийте, залиште ще на 30 хвилин. Випікайте протягом 1 години при 400 градусах.
Автор:Patti Wigington
Джерело:thoughtco.com
Переклад від Lucie і Kathryn.