Страва Самайна. Мармуровий вершково-апельсиновий фадж.
Білий шоколад, кремовий зефір і цукор - і у вас є основа чудового вершково-апельсинового Фаджа. Цей рецепт стане хітом вашої святкової вечірки Самайна. А для гарантовано чарівної сервіровки страви зробіть також м'ятний фадж, поріжте обидва десерту на квадрати та викладіть їх на тарілку в шаховому порядку.
Складові:
- 1,5 чайні ложки + 3/4 чашки олії (окремо)
- 2,5 чашки цукру
- 3/4 чашки жирних вершків
- 340 г шоколадної крихти (білий шоколад)
- 200 г кремового зефіру
- 1 стол. ложка екстракту апельсина
- Помаранчевий харчовий барвник
Приготування:
Візьміть 1,5 чайної ложки олії, змастіть деко розміром 33х22 см і відставте його в сторону. У каструлі з'єднайте олію, що залишилася, вершки та цукор. Розігрівайте на повільному вогні до повного розчинення цукру, періодично помішуючи. Доведіть до кипіння, і поваріть ще три хвилини.
Зніміть каструлю з вогню і додайте шоколадну крихту і кремовий зефір. Перемішайте до однорідного стану. Відокремте приблизно чашку суміші та відставте її в сторону.
Додайте екстракт апельсина і пару крапель помаранчевого харчового барвника в суміш, що знаходиться в каструлі, ретельно перемішайте. Якщо ви використовуєте гелевий харчовий барвник, у вас вийде помаранчевий колір. Якщо ж ви використовуєте звичайний рідкий барвник, вам, ймовірно, знадобиться змішати червоний і жовтий фарбники. Близько 10 крапель жовтого і п'яти крапель червоного кольору повинні дати необхідний колір (або будь-яке інше співвідношення 2: 1). Але ви можете використовувати будь-яке інше співвідношення в залежності від того, який відтінок помаранчевого вам подобається.
Вилийте помаранчеву суміш в приготовану форму. Візьміть чашку залишеної білої суміші та чайною ложкою накапайте маленькі точки поверх помаранчевої суміші. Візьміть ніж, і зробіть білі розводи, надавши вашому десерту мармуровий вид. Не перемішуйте всю суміш; ви ж хочете отримати білі смуги.
Накрийте деко, охолодіть до легкого затвердіння, а потім наріжте десерт на квадрати. У вас вийде близько 0,5 кг Фаджа.
Примітка: якщо ви виявите, що ваш фадж не затвердіє навіть після охолодження, можете скачати його в маленькі кульки. Виглядає також красиво і смак зовсім не втрачається!
Автор:Patti Wigington
Джерело:thoughtco.com
Переклад від Lucie і Kathryn.
Білий шоколад, кремовий зефір і цукор - і у вас є основа чудового вершково-апельсинового Фаджа. Цей рецепт стане хітом вашої святкової вечірки Самайна. А для гарантовано чарівної сервіровки страви зробіть також м'ятний фадж, поріжте обидва десерту на квадрати та викладіть їх на тарілку в шаховому порядку.
Складові:
- 1,5 чайні ложки + 3/4 чашки олії (окремо)
- 2,5 чашки цукру
- 3/4 чашки жирних вершків
- 340 г шоколадної крихти (білий шоколад)
- 200 г кремового зефіру
- 1 стол. ложка екстракту апельсина
- Помаранчевий харчовий барвник
Приготування:
Візьміть 1,5 чайної ложки олії, змастіть деко розміром 33х22 см і відставте його в сторону. У каструлі з'єднайте олію, що залишилася, вершки та цукор. Розігрівайте на повільному вогні до повного розчинення цукру, періодично помішуючи. Доведіть до кипіння, і поваріть ще три хвилини.
Зніміть каструлю з вогню і додайте шоколадну крихту і кремовий зефір. Перемішайте до однорідного стану. Відокремте приблизно чашку суміші та відставте її в сторону.
Додайте екстракт апельсина і пару крапель помаранчевого харчового барвника в суміш, що знаходиться в каструлі, ретельно перемішайте. Якщо ви використовуєте гелевий харчовий барвник, у вас вийде помаранчевий колір. Якщо ж ви використовуєте звичайний рідкий барвник, вам, ймовірно, знадобиться змішати червоний і жовтий фарбники. Близько 10 крапель жовтого і п'яти крапель червоного кольору повинні дати необхідний колір (або будь-яке інше співвідношення 2: 1). Але ви можете використовувати будь-яке інше співвідношення в залежності від того, який відтінок помаранчевого вам подобається.
Вилийте помаранчеву суміш в приготовану форму. Візьміть чашку залишеної білої суміші та чайною ложкою накапайте маленькі точки поверх помаранчевої суміші. Візьміть ніж, і зробіть білі розводи, надавши вашому десерту мармуровий вид. Не перемішуйте всю суміш; ви ж хочете отримати білі смуги.
Накрийте деко, охолодіть до легкого затвердіння, а потім наріжте десерт на квадрати. У вас вийде близько 0,5 кг Фаджа.
Примітка: якщо ви виявите, що ваш фадж не затвердіє навіть після охолодження, можете скачати його в маленькі кульки. Виглядає також красиво і смак зовсім не втрачається!
Автор:Patti Wigington
Джерело:thoughtco.com
Переклад від Lucie і Kathryn.