Страва Самайна. Смажене гарбузове насіння.
Насіння гарбуза - чудове доповнення до будь-якого сезонному святу, а на Самайн гарбуза всюди! Коли ви видаляєте насіння з гарбузів (виготовляючи, наприклад, Ліхтар Джека!), Ви можете обполоснути їх, підсмажити та приправити практично будь-якими спеціями, які вам подобаються. Ось основна інформація, яка допоможе вам почати:
По-перше, переконайтеся, що ви змили все залишки гарбуза з насіння. Якщо ви цього не зробите, то, коли станете обсмажувати насіння в духовці, м'якоть відгоратиме або, принаймні, запах буде дійсно дивний. Деяким подобається варити насіння, але я виявила, що обсмажування в духовці дає кращий смак і більш приємну, хрустку текстуру. Якщо хочете, ви можете прокип'ятити їх в підсоленій воді протягом декількох хвилин перед обсмажуванням, але це необов'язково. Не бійтеся експериментувати та шукати найкращий варіант, який сподобається членам вашої сім'ї.
Отже, розігрійте духовку до 300 градусів. Підготуйте насіння.
Змішайте насіння гарбуза з розтопленою олією. Вам знадобиться близько однієї столової ложки олії на чашку сирого гарбузового насіння.
Тепер додайте спеції. Ось тут ви можете проявити творчість! Додайте щіпку солі, а потім ви можете вибрати один з наступних варіантів спецій, які додадуть насінню яскравий смак:
- Часниковий порошок, сушений орегано і базилік для насіння в італійському стилі
- Рівні частини каррі та паприки, для злегка пряного насіння (саме ці насіння на фотографії).
- Подрібнений лавровий лист, трохи кориці, трохи запашного перцю і трохи чорного перцю в стилі джерк (гостра ямайська приправа)
- Ваша улюблена суха приправа для барбекю
- Ваша улюблена суха суміш заправки для салату.
Якщо ви хочете спробувати солодкий варіант, замість солі просто додайте запашний перець, мускатний горіх, цукор і корицю - за смаком буде схоже на пиріг з гарбузом! Можете додати тільки корицю і цукор.
Змішавши насіння зі спеціями, розподіліть їх тонким шаром на аркуші для випічки. Випікайте в духовці близько 45 хвилин, періодично помішуючи. Перед подачею дайте їм охолонути. Ви готові до святкування Самайна!
Автор:Patti Wigington
Джерело:thoughtco.com
Переклад від Lucie і Kathryn.
Насіння гарбуза - чудове доповнення до будь-якого сезонному святу, а на Самайн гарбуза всюди! Коли ви видаляєте насіння з гарбузів (виготовляючи, наприклад, Ліхтар Джека!), Ви можете обполоснути їх, підсмажити та приправити практично будь-якими спеціями, які вам подобаються. Ось основна інформація, яка допоможе вам почати:
По-перше, переконайтеся, що ви змили все залишки гарбуза з насіння. Якщо ви цього не зробите, то, коли станете обсмажувати насіння в духовці, м'якоть відгоратиме або, принаймні, запах буде дійсно дивний. Деяким подобається варити насіння, але я виявила, що обсмажування в духовці дає кращий смак і більш приємну, хрустку текстуру. Якщо хочете, ви можете прокип'ятити їх в підсоленій воді протягом декількох хвилин перед обсмажуванням, але це необов'язково. Не бійтеся експериментувати та шукати найкращий варіант, який сподобається членам вашої сім'ї.
Отже, розігрійте духовку до 300 градусів. Підготуйте насіння.
Змішайте насіння гарбуза з розтопленою олією. Вам знадобиться близько однієї столової ложки олії на чашку сирого гарбузового насіння.
Тепер додайте спеції. Ось тут ви можете проявити творчість! Додайте щіпку солі, а потім ви можете вибрати один з наступних варіантів спецій, які додадуть насінню яскравий смак:
- Часниковий порошок, сушений орегано і базилік для насіння в італійському стилі
- Рівні частини каррі та паприки, для злегка пряного насіння (саме ці насіння на фотографії).
- Подрібнений лавровий лист, трохи кориці, трохи запашного перцю і трохи чорного перцю в стилі джерк (гостра ямайська приправа)
- Ваша улюблена суха приправа для барбекю
- Ваша улюблена суха суміш заправки для салату.
Якщо ви хочете спробувати солодкий варіант, замість солі просто додайте запашний перець, мускатний горіх, цукор і корицю - за смаком буде схоже на пиріг з гарбузом! Можете додати тільки корицю і цукор.
Змішавши насіння зі спеціями, розподіліть їх тонким шаром на аркуші для випічки. Випікайте в духовці близько 45 хвилин, періодично помішуючи. Перед подачею дайте їм охолонути. Ви готові до святкування Самайна!
Автор:Patti Wigington
Джерело:thoughtco.com
Переклад від Lucie і Kathryn.