Страва Самайна. Пряний гарбузовий чізкейк.
Гарбузи - популярний символ Самайна; в жовтні їх можна знайти майже скрізь. Для цього рецепта ви можете використовувати свіжий гарбуз, з якого ви видалите м'якоть, але, якщо у вас немає часу (або просто не хочете займатися видаленням м'якоті), купіть консервований гарбуз в продуктовому магазині. Якщо вам подобається смак гарбуза, спробуйте зробити гарбузовий чізкейк, який прикрасить ваш святковий стіл Самайна!
Складові:
1 коробка крекерів з борошна грубого помелу
55 г вершкової олії, розм'якшеної
1/2 чашки цукру
1,5 пакета вершкового сиру, розм'якшеного
1/2 чашки рікотти
1/2 банки гарбуза або свіжий гарбуз
1 чашка цукру
1 яйце
1 ч.л. ванілі
1,5 ч.л. суміші прянощів для пирога (рівні частини мускатного горіха, гвоздики, запашного перцю і кориці)
Приготування:
Розігрійте духовку до 375 градусів.
Для приготування хрусткої скоринки подрібніть крекери в блендері або кухонному комбайні. Змішайте крихти з розтопленою олією і цукром; ретельно перемішайте. Викладіть отриману масу на злегка змащену олією форму (щільно утрамбувати); бічні сторони форми також повинні бути покриті.
Потім, в окремій мисці, змішайте вершковий сир, рікотту, гарбуз, цукор, яйце, ваніль і 1 ч.л. суміші прянощів для пирога. За допомогою міксера збийте суміш, а потім викладіть її на корочку з крекерів. Зверху посипте 0,5 ч.л. спецій.
Випікайте чізкейк при температурі 375 градусів протягом як мінімум 45 хвилин. Щоб скоринка не підгоріла, накрийте чізкейк алюмінієвою фольгою. Перед подачею на стіл переконайтеся, що чізкейк повністю охолов. Ви навіть можете поставити його в холодильник на ніч.
Насолоджуйтесь святковими стравами Самайна!
Автор:Patti Wigington
Джерело:thoughtco.com
Переклад від Lucie і Kathryn.
Гарбузи - популярний символ Самайна; в жовтні їх можна знайти майже скрізь. Для цього рецепта ви можете використовувати свіжий гарбуз, з якого ви видалите м'якоть, але, якщо у вас немає часу (або просто не хочете займатися видаленням м'якоті), купіть консервований гарбуз в продуктовому магазині. Якщо вам подобається смак гарбуза, спробуйте зробити гарбузовий чізкейк, який прикрасить ваш святковий стіл Самайна!
Складові:
1 коробка крекерів з борошна грубого помелу
55 г вершкової олії, розм'якшеної
1/2 чашки цукру
1,5 пакета вершкового сиру, розм'якшеного
1/2 чашки рікотти
1/2 банки гарбуза або свіжий гарбуз
1 чашка цукру
1 яйце
1 ч.л. ванілі
1,5 ч.л. суміші прянощів для пирога (рівні частини мускатного горіха, гвоздики, запашного перцю і кориці)
Приготування:
Розігрійте духовку до 375 градусів.
Для приготування хрусткої скоринки подрібніть крекери в блендері або кухонному комбайні. Змішайте крихти з розтопленою олією і цукром; ретельно перемішайте. Викладіть отриману масу на злегка змащену олією форму (щільно утрамбувати); бічні сторони форми також повинні бути покриті.
Потім, в окремій мисці, змішайте вершковий сир, рікотту, гарбуз, цукор, яйце, ваніль і 1 ч.л. суміші прянощів для пирога. За допомогою міксера збийте суміш, а потім викладіть її на корочку з крекерів. Зверху посипте 0,5 ч.л. спецій.
Випікайте чізкейк при температурі 375 градусів протягом як мінімум 45 хвилин. Щоб скоринка не підгоріла, накрийте чізкейк алюмінієвою фольгою. Перед подачею на стіл переконайтеся, що чізкейк повністю охолов. Ви навіть можете поставити його в холодильник на ніч.
Насолоджуйтесь святковими стравами Самайна!
Автор:Patti Wigington
Джерело:thoughtco.com
Переклад від Lucie і Kathryn.